Historik och inriktning

Tennisoldboysklubben i Örebro bildades den 29 september 1949. Initiativtagare var bland andra klubbens förste ordförande Sture Lindberg och "allround" - idrottsmannen Artur Larsson. Antalet medlemmar var 17 personer det året. I medlemsmatrikeln från 1952 finns bl.a. namn som Evert Almbrandt, Uno Forsell och Claes Hedström.

Klubben skall vara en sammanslutning av tennisspelare inom Örebro län som har uppnått "oldboysåldern" enligt Svenska Tennisförbundets bestämmelser, dvs 35+ för både damer och herrar. Klubben har idag ca 125 medlemmar.

Allt arbete inom föreningen bedrivs ideellt, där många medlemmar lägger ner ett stort arbete.

Det bör också nämnas att föreningens inriktning för verksamheten är inte att alltid vinna, utan att hålla sig i god fysisk form samt att träffas och tävla under kamratliga och sportsliga former.

Copyright © 2024 TOK-OREBRO.SE

Allt material som kan ses på sidan är skyddat enligt upphovsrättslagen och ägs av TOK-OREBRO.SE, såvida inget annat är angivet.
Inget material på sidan får distribueras, överföras, återanvändas, spridas, modifieras eller användas på annat sätt än för privat bruk utan skriftlig tillåtelse av TOK-OREBRO.SE.

Webadministratör
-
Webutveckling/Webmaster
-
crossmenuchevron-down